Κατάφωρη ἡ ἀδικία κατά τῶν Μικρομολογιουχων

       Μία μεγάλη μερίδα τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ (120.000 ἂτομα) ἐμπαίζεται καί λοιδωρεῖται ἀπό τήν σκιώδην ἑλληνικήν κυβέρνησινΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΡ. ΟΛΓΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Α. ΣΑΜΑΡΑ


Την αποζημίωση των μικροαποταμιευτών ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου, ζητά με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Αντώνη Σαμαρά, η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ΣΑΕ.

Όπως επισημαίνει η κα Σαραντοπούλου, το ζήτημα αφορά περίπου 15.000 ελληνικές οικογένειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην πλειοψηφία τους απλούς ανθρώπους, αγωνιστές του καθημερινού βίου, οι οποίοι αποταμίευσαν τις οικονομίες μιας ζωής σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πατρίδας. Σήμερα βρίσκονται σε δεινή θέση αφού μετά την απόφαση για το κούρεμα του δημοσίου χρέους, έχουν υποστεί απώλειες της τάξεις των 75% και πολλοί από αυτούς βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Δεκατέσσερις εκ των οποίων έχουν ήδη αυτοκτονήσει.
Η Γραμματέας του ΣΑΕ υπογραμμίζει στην επιστολή της ότι το Ελληνικό Κράτος αγνοώντας τις γνωμοδοτήσεις των ειδικών, αρνήθηκε να προστατεύσει τα φυσικά πρόσωπα από την διαδικασία του «κουρέματος», κάτι που έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισλανδία αλλά και η πτωχευμένη Αργεντινή. Αποζημίωσε όμως τους ξένους μεγαλοεπενδυτές και εκείνους που είχαν αγοράσει ομόλογα με το αγγλικό δίκαιο. Kαί αυτό, οταν μάλιστα υπάρχει απόφαση-κρίση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο EFTA της 28ης Ιανουαρίου 2013, με ένα εξαιρετικό σκεπτικό που αφορά και την περίπτωσή των Ελλήνων φυσικών προσώπων, ότι δεν αποτελεί δυσμενή διάκριση(discrimination) σε βάρος ξἐνων καταθετών που δεν αποζημιώθηκαν( στην περίπτωση της Ισλανδίας).

Με αποτέλεσμα όπως αναφέρει η Δρ.Σαραντοπούλου, το Ελληνικό Κράτος να εμφανίζεται αφερέγγυο προς τους πολίτες του, προς τους Έλληνες του εξωτερικού που το εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ελληνικής Οικονομίας.

Όπως τονίζει η κα Σαραντοπούλου,  ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κος Αντώνης Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλἰα στο Ζάππειο Μέγαρο είχε υποσχεθεί την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι μικροομολογιούχοι. Ἀλλωστε και στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ προβλεπόνταν η αποκατάσταση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ.Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της ΔΕΘ 2013 αναγνώρισε οτι ᾽῾και ὀποιες εκκρεμότητες έχουμε με μικροομολογιούχους, έχουμε ηθική υποχρέωση να τις τακτοποιήσουμε και δεν το έχουμε ξεχάσει ποτέ αυτό ως υποχρέωση.῾῾

Η Δρ. Σαραντοπούλου απηύθυνε έκκληση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος οπως προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί το δίκαιο βάσει και όσων έχει ήδη αποφανθεί η ΕΕ και οι αρμόδιες διεθνείς αρχές.

Εδώ και ολόκληρη η επιστολή
Ἂλλα σχετικά δημοσιεύματα :

Σύνδεσμοι σχετικοί μέ τό θέμα: 
Αὐτός ὁ ἐμπαιγμός ἐκ μέρους τῆς κυβερνήσεως, πρέπει νά σταματήση καί ἐάν αὐτοί οἱ πλέον ὁλοφάνερα μισθωτοί λακέδες τῶν συμφερόντων τῶν τοκογλύφων, δέν εἶναι ἱκανοί ἢ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ νά προσαρμοσθοῦν σέ μίαν πολιτικήν ἡ ὁποία θά προστατεύη τά συμφέροντα τοῦ δεινοπαθοῦντος ἑλληνικοῦ λαοῦ, τότε θά τό κάνουμεν ἐμεῖς διαχειριζόμενοι τίς τύχες μας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ τῶν δικῶν τους θελήσεων κι ἐπιδιωκομένων στόχων. Ὀφείλουμε νά προστατεύσουμεν τήν Ἑλλάδα καί τό μέλλον τῶν παιδιῶν μας, τῶν αὐριανῶν, τῶν μελλόντων νά ἒλθουν Ἑλλήνων.
Ἀνηρτήθη ἀπό: zeuxisblog46
Πηγή : ἱστοσελίδα Συλλόγου ὁμολογιούχων Ο.Ε.Δ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τό χρυσόν δαχτυλίδι τοῦ Ἐζέροβο

Ὁ Σώρρας καί πάλι στό προσκήνιον

Ποῖες οἱ ἐπιπτώσεις τῆς εὐρείας ζώνης ;